Predavatelji G

mag. Aleš Kralj, REFLEX

"Steklo v arhitekturi = trajnostna gradnja"

mag. Aleš Kralj

Od 2018 je v Reflex d.o.o., kjer dela kot konzultant in vodja razvoja večstekelnih zasteklitev.

Je idejni vodja več ARRS raziskovalnih programov.

Delovna področja obsegajo: mehaniko tankih stekel v zasteklitvah, kjer so s skupino na FS vodilni na svetu, gradbeno fiziko, reologijo, termoviskoelastičnost materialov, vakuumsko fiziko, modeliranje z metodo končnih elementov, optiko stekel, patentno pravo in ekonomijo inovacij. Prispeval je nekaj odmevnih mednarodnih objav in 21 patentnih družin z izdelki prodanimi širom po svetu. Je idejni vodja odprtega standarda »zero-heating stavb«.

 

mag. Kralj je zaposlen v Reflexu od leta 20!8  kot vodilni konstrukter za zahtevne projekte  in vodja projektov. Ima bogate iskušnje pri konstruiranju in izdelavi najzahtevnejših steklenih zgrab ,ki jih je Reflex izdeloval v zadnjem obdobju:

Sodeloval je z arhitekturnim birojem BIG www.big.com  , (, arhitekt Bjarke Ingelsbrouke), kjer so koncipirali najtrajnejšo tovarna na svetu "The plus" (https://www.archdaily.com/982957/the-plus-for-vestre-big)  na Norveškem  ,ki je dobila BREEAM OUTSTANDING certifikat v letu 2022.V letu 2020 je vodil konstruiranje in izgradnjo  Dalmatia tower Split www.dalmatiatower.hr, ki je 27 nadstropna steklena zgradba.Naslednji projekt je   www.center-rog.si, ki je bil odprt svoja vrata 2023,trenutno pa vodi izvajanje del steklene fasade bazena Ilirija Ljubljana.

mag. Aleš Kralj, REFLEX
mag. Maro Puljizevič, Knaufinsulation Aleksandra Kokot -povezovalka Panel G2
4 of 31